Držák na zubní kartáčky

Dalším produktem z dílny DESIGN-JANOSIK je minimalistický držák na zubní kartáčky

 Kartacky_02

Držák vznikl jako většina jiných výrobků. Jednoduše nebyl na trhu k dostání produkt, který by splňoval několik základních požadavků:

  •  Aby na něm mohly kartáčky dobře oschnout a neměl žádné místo, kde by se držela. (Problém s vodou se týká asi všech držáků v podobě skleničky / kelímku, kde se na dně usazuje voda.) 
  • Nebyl pochromovaný a v designu patřící do 90tých let. (Naprostá většina držáků na zavěšení zubních kartáčků.)
  • Dal se sehnat v provedení pro různý počet kartáčků. (Takový snad neexistuje :-)) 

Kartacky_01 

Výsledkem je minimalistický dřevěný držák, na který se kartáčky zavěšují a velmi snadno je možné vyrobit verzi pro různý počet kartáčků.

Tomuto modelu předcházely jiné, které byly postupně upravovány tak, aby měl kartáček se dřevem jen minimální styčné plochy, které můžou způsobit přenos vody z kartáčku na dřevo. 

Úplně první verze na zavěšení kartáčků vnikla skoro před 20 lety. Byla to tehdy verze "drátěná" v provedení pro 6 a více kartáčků. Jednoduše bylo na bytě, kde nás bydlelo při studiu na vysoké škole šest, potřeba vyřešit odkládání kartáčků za co nejnižší investici :-) 

 

Kartacky_03

Přesto, že je dřevo ošetřeno olejem certifikovaným pro styk s potravinami, dlouhodobému pravidelnému působení vody těžce odolává jakkoli ošetřené dřevo. 

V posledním navrženém provedení slouží držák bez známek poškození dřeva více jak dva roky, díky řešení, které ještě více minimalizovalo možnost přenosu vody z kartáčku na dřevo. 

 

Držák na kartáčky není sice v naší nabídce produktů, ale v případě zájmu se na nás obraťte a rádi ses Vámi domluvíme na případné realizaci. 

Zpět do obchodu